Fiscale vertegenwoordiging

VAT Fiscal Representatives Holland

Is uw bedrijf niet gevestigd in Nederland, maar gebruikt het Nederland als logistieke hub? Of importeert uw bedrijf goederen in Nederland? Dan kan uw bedrijf voordeel hebben bij het aanstellen van fiscaal vertegenwoordiger of kan het zelfs verplicht zijn om een fiscaal vertegenwoordiger te benoemen.

Vanuit onze dochteronderneming, VAT Fiscal Representatives Holland BV, adviseren we allereerst wat (btw) fiscale vertegenwoordiging voor uw onderneming betekent. Vervolgens dragen we zorg voor de snelle realisatie van uw btw-registratie en, indien nodig, douaneregistratie. Na de benoeming als uw btw fiscale vertegenwoordiger in Nederland én de verkrijging van uw btw-nummer en uw douane-nummer (EORI-nummer), kunt u beginnen met handelen in de EU. VAT Fiscal Representatives Holland B.V. verzorgt uw administratieve btw-verplichtingen (voor invoer, lokale leveringen, intracommunautaire leveringen / ‘intracommunautaire leveringen’, exportleveringen en leveringen binnen een btw-entrepot).

“Door middel van onze dienstverlening als uw btw fiscale vertegenwoordiger in Nederland verzorgen wij de “btw-compliance” van uw onderneming.”

Onze fiscale vertegenwoordiging

VAT Fiscal Representatives Holland BV

Vanuit onze dochteronderneming, VAT Fiscal Representatives Holland BV, verzorgen wij fiscale vertegenwoordiging van binnen en buiten de EU gevestigde ondernemingen. VAT Fiscal Representatives Holland BV heeft een zeer goede reputatie bij de Nederlandse Belastingdienst en is gedreven om deze reputatie te behouden. Tot onze klanten behoren onder meer internationaal opererende bedrijven gevestigd in de Verenigde Staten, Brazilië, Roemenië, Finland en Duitsland.

Lees meer Top

Voordelen van fiscale vertegenwoordiging

Voor ondernemingen van binnen en buiten de EU is btw een belangrijk punt van aandacht. Wanneer goederen in Nederland of in een ander EU-lidstaat worden ingevoerd, moeten er immers vaak douanerechten en moet altijd (invoer-)btw worden voldaan (in Nederland: 9% of 21 %, afhankelijk van het betreffende goed). De btw kan (doorgaans) bij de Nederlandse Belastingdienst worden teruggevraagd; de douanerechten niet.

Link meer Top