Douane & internationale handel

Douane en internationale handel. Het verstrekken van douane advies en advisering op het gebied van invoerheffingen, invoer-btw, accijns, verbruiksbelasting en internationale handel is onze core business.

Bij DHK Tax & Legal hebben wij meer dan 25 jaar ervaring binnen dit specialisme van douane en internationale handel. Als uw douane specialist dragen wij bij aan de optimalisatie en implementatie van douaneprocessen binnen uw organisatie. Advies over douane planningsmogelijkheden, het verminderen/ beheersen van douane-compliance kosten en het vaststellen en verminderen van douane risico’s zijn hier typische voorbeelden van. Met grote regelmaat spelen onderwerpen als douaneregelingen voor uitvoer en invoer, douanevervoer, Incoterms, douanevergunningen en AEO certificering hierbij een rol.

“Het verstrekken van douane advies en advisering op het gebied van invoerheffingen, invoer-btw, accijns, verbruiksbelasting en internationale handel is onze core business.”

Douane

Nederland maakt deel uit van de Europese Unie (EU). De EU is een zogenoemde “douane-unie”. Dat betekent dat het hele EU-gebied één douanegebied is. Wanneer een internationale onderneming goederen vanuit een niet-EU-lidstaat naar de EU brengt of vanuit een EU-lidstaat naar een bestemming buiten de EU brengt, krijgt deze onderneming te maken met douanebepalingen en veelal met (daaraan gerelateerde) internationale handelsbepalingen.

Lees meer Top

Accijnzen & verbruiksbelasting

De EU-wetgeving op het gebied van accijnzen heeft geen “rechtstreekse werking”. Dit heeft tot gevolg, dat de EU-wetgeving op dit gebied altijd in de nationale wetgeving van de verschillende EU-lidstaten moet worden opgenomen. Op basis van deze op EU-wetgeving gebaseerde nationale wetgeving, worden de volgende goederen als accijnsgoederen aangemerkt:

Lees meer Top

Internationale handel

De werkzaamheden die wij verrichten op het gebied van internationale handel zijn altijd gerelateerd aan de invoer, uitvoer en/of doorvoer van goederen. Zij zijn, met andere woorden, altijd gerelateerd aan douanedossiers.

Lees meer Top