Steven Diepenhorst

Steven Diepenhorst VAT representative

Fiscaal vertegenwoordiger & compliance specialist

Steven Diepenhorst verzorgt, via dochteronderneming VAT Fiscal Representatives, de dienstverlening met betrekking tot fiscale vertegenwoordiging. Daarbij heeft Steven de nodige ervaring om zowel de registratieprocedure als de periodiek terugkerende verplichtingen van de vertegenwoordigde onderneming op zich te nemen.

Naast zijn werkzaamheden in de fiscale vertegenwoordiging, verricht Steven voor DHK btw-onderzoeken. Deze onderzoeken hebben ten doel om op verantwoorde wijze inzichtelijk te maken hoeveel btw een organisatie kan terugvragen en hoeveel btw de organisatie verschuldigd is. Btw-onderzoeken zijn met name aan de orde bij grote c.q. complexe organisaties, die te maken hebben met (gedeeltelijk) vrijgestelde prestaties en de berekening van een pro rata. Daarnaast is het berekenen van de integratieheffing een terugkerend onderwerp. Steven hanteert voor deze btw-onderzoeken een vaste methode, op grond waarvan berekeningen efficiënt en controleerbaar kunnen worden gemaakt. Op deze manier vormt het btw-onderzoek een geschikt middel voor afstemming met de Belastingdienst.

In 2006 kwam Steven voor het eerst in aanraking met belastingen bij Mazars Paardekoper Hoffman N.V. op de compliance afdeling Inkomstenbelasting (winst) en Vennootschapsbelasting. Aldaar volgde Steven de opleiding Register Belasting Adviseurs.

In 2010 maakte Steven de overstap naar DHK. Steven heeft goede kennis van de Engelse taal en kan goed uit de voeten met Duits.

Steven Diepenhorst
Telefoon: +31 10 205 36 13
E-mail: diepenhorst@dhk-taxandlegal.nl