Peter de Kock

Peter de Kock btw overdrachtsbelasting

Senior adviseur btw & overdrachtsbelasting

Peter de Kock heeft al meer dan 25 jaar ervaring als adviseur op het gebied van de btw en de overdrachtsbelasting. Peter heeft (zeer) ruime ervaring ten aanzien van de internationale btw-aspecten die spelen bij in- en uitvoer van goederen en bij intracommunautaire transacties in het algemeen (zowel de intracommunautaire handel binnen de EU als de in- en uitvoer met landen buiten de EU). Zijn werkzaamheden omvatten daarbij onder meer de advisering van buitenlandse bedrijven met betrekking tot de fiscale vertegenwoordiging voor de btw in Nederland. Daarnaast is Peter als “generalist” betrokken bij de vele btw-vragen die kunnen voorkomen, zowel binnen de commerciële als de niet-commerciële sector.

Peter, geboren in 1957, ging in 1984 eerst aan de slag als btw- en douane inspecteur (1984-1990). Daarna was Peter als specialist indirecte belastingen verbonden aan het kantoor Loyens & Volkmaars, nu: Loyens Loeff (1990-1998). Daarop aansluitend werkte Peter, eveneens als specialist indirecte belastingen, voor KPMG Meijburg & Co. (1998-2005, vanaf 2000 als directeur). Sinds 2005 is Peter als zelfstandig btw-adviseur en als mede-oprichter aan DHK verbonden.

Peter is Nederlandstalig, spreekt vloeiend Engels en kan goed uit de voeten met Duits. Hij studeerde af aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, Nederlands recht, en aan de Universiteit Leiden, fiscaal recht.

mr. Peter de Kock
Telefoon +31 10 205 36 16
E-mail: dekock@dhk-taxandlegal.nl