Klaas Dijkstra

Klaas Dijkstra btw overdrachtsbelasting

 

 

Senior adviseur btw & overdrachtsbelasting

Klaas Dijkstra is al meer dan 30 jaar werkzaam op het gebied van btw & overdrachtsbelasting. In deze jaren heeft Klaas een grote mate van specifieke en algemene ervaring en kennis opgedaan. Enkele specifieke onderwerpen waarop Klaas veelvuldig adviseert zijn de fiscale aspecten die spelen voor woningcorporaties, ziekenhuizen en overheden. Ook is Klaas expert voor fiscale begeleiding van onroerend goed projecten en voor fiscale advisering binnen de watersportbranche, als Preferred Supplier van branchevereniging HISWA. Verder heeft Klaas veel lezingen verzorgd over btw en andere fiscale onderwerpen, is hij auteur van diverse boekjes over fiscale onderwerpen en schrijft hij regelmatig in fiscale vakbladen.

Klaas behaalde in 1979 zijn doctoraal examen bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna volgde hij een postdoctorale tweejarige opleiding (studierichting btw & douane) van de Belastingdienst te Leiden, deels bij de Belastingdienst en deels aan de juridische faculteit van de Rijksuniversiteit te Leiden. Tot 1 april 1988 was hij als inspecteur btw werkzaam te Rotterdam, onderbroken door een halfjaar tewerkstelling als douane inspecteur te Den Haag. Daarnaast heeft Klaas gedurende drie jaar parttime les gegeven aan de opleiding voor Rijksaccountants als docent btw.

In 1988 maakte Klaas de overstap naar de adviespraktijk van Paardekooper en Hoffman, waar hij de vakgroep btw & douane heef opgericht. Vanaf 1990 was Klaas als vennoot verbonden aan Paardekooper en Hoffman. Klaas is vanaf 2000 zelfstandig adviseur btw & overdrachtsbelasting (en, in mindere mate, douane), thans onder de naam DHK.

Klaas is Nederlandstalig, spreekt vloeiend Engels en kan goed uit de voeten met Duits.

Klaas Dijkstra
Telefoon: +31 10 205 36 10
E-mail: dijkstra@dhk-taxandlegal.nl