Henk de Kat

Henk de Kat btw overdrachtsbelasting

Senior adviseur btw & overdrachtsbelasting

Henk de Kat heeft een uitgebreide ervaring in advisering op het gebied van de btw & overdrachtsbelasting, in het bijzonder aan organisaties in de niet-commerciële markt (zoals gemeenten en woningcorporaties). Onderwerpen als de ontwikkeling van nieuwbouwprojecten, herstructurering van verouderde gebieden, het vorm geven van samenwerking of samenwerkingsverbanden, maar ook het fiscaal zo gunstig mogelijk structureren van de eigen organisatie (tax control framework) vormen daarvan de hoofdmoot. Een ander facet van zijn werk is de begeleiding van belastingcontroles en – indien onvermijdelijk – het verdedigen van de belangen van de klant bij de belastingrechter.

Daarnaast verzorgt Henk regelmatig op zijn vakgebied cursussen of neemt hij als spreker deel aan seminars. Ook heeft hij meerdere publicaties verzorgd in de fiscale literatuur en zijn medewerking gegeven aan praktische handboeken voor woningcorporaties en zorginstellingen.

Henk studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg. Voordat Henk zich aansloot bij DHK is hij 14 jaren werkzaam geweest bij de Belastingdienst, vooral in de controle omzetbelasting. Hier heeft hij een brede kennis opgedaan van een breed scala aan bedrijven en instellingen. Daarnaast was hij in die periode als parttime docent verbonden aan het interne opleidingsinstituut van de Belastingdienst. Na de Belastingdienst heeft Henk ruim 18 jaar bij Deloitte Belastingadviseurs gewerkt en was ook in die tijd veelvuldig actief als docent/ inleider. Tevens was hij eindredacteur van de “BTW-nieuwsbrief” die door Deloitte werd uitgegeven.

mr. Henk de Kat
Telefoon: +31 10 205 36 12
E-mail: dekat@dhk-taxandlegal.nl